Αφιέρωμα στην αγαπημένη σειρά των 90s "Helene et les garcons"!!!


Είναι η "Έλεν" που αγαπήσαμε περισσότερο στην Ελλάδα, και αυτό χάρη στην γαλλική σειρά "Helene et les garcons" που μεταδιδόταν στο Sky, το 1992 αλλά και αργότερα. Ντροπαλή, συνεσταλμένη, λογική και σωστή απέναντι σ'όλους τους φίλους της, η Έλεν είχε ίσως την πιο "γλυκιά" παρουσία στην σειρά.




Ονομάζεται Rochelle Redfield, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1962 στο Τέξας, υπήρξε μοντέλο της Elite και είχε συνεργαστεί με ονόματα όπως Helmut Newton, Yves St- Laurent, Karl Lagerfeld, John Paul Gautier ωστόσο η καριέρα της ως ηθοποιός ξεκίνησε στην Γαλλία όπου έγινε γνωστή χάρη στον ρόλο της, ως Αμερικανίδα φοιτήτρια στην Γαλλία στο σήριαλ Helene et les garcons (1992 - 1994), ρόλο τον οποίο ξανά έκανε στην συνέχεια της σειράς (η οποία πλέον είχε διαφορετικό όνομα) Les Vacances de l'amour (1996 - 2007) στην 5η σαιζόν της σειράς.

Λοιπόν, η σειρά Helene et les garcons στην οποία πρωταγωνιστούσε και έπαιξε σε 280 επεισόδια. Η σειρά αυτή ηταν καθημερινή, διαρκούσε περίπου μισή ώρα και βλέπαμε τις περιπέτειες της Helen και των φίλων της. Να σημειωθεί ότι η σειρά ήταν spin off της σειράς Premiers Baisers η οποία απο όσο ξέρω δεν παίχτηκε στην Ελλάδα και ακολουθούσε τα βήματα της Hélène Girard στο πανεπιστήμιο. Η σειρά σταμάτησε το 1994.

Ακολούθησε μια ακόμη σειρά Le Miracle de l'amour ( το οποίο πέχτηκε στην Ελλάδα αλλά με όχι ιδιαίτερη επιτυχία αφού οι βασικοί ρόλοι είχαν αλλαχθεί) με 159 επεισόδια,άρχισε περίπου το 1994-1996 και τελείωσε το 2007 με την σειρά Les Vacances de l'amour όπου έχουμε την εμφάνιση της Johana πόσα χρόνια μετά απο την πρώτη σειρά. Συνεπώς, βλέπουμε μερικούς ηθοποιούς να μεγαλώνουν μέσα σε αυτές τις σειρές. Απο θέμα ποιότητας, η σειρά και η πρώτη συνέχεια της δεν ήταν και τόσο καλη. Ήταν γυρισμένη εξ' ολοκλήρου σε studio, τα εξωτερικά γυρίσματα ήταν μηδενικά ενώ ήταν εξαιρετικά γλυκανάλατη.

Η επιτυχία της σειράς Ελέν (όπως λεγόταν στην Ελλάδα) οδήγησε σε μια άνθηση γαλλικών sitcom στην ελληνική τηλεόραση έτσι εμφανίστηκαν σειρές όπως ο Marc Et Sophie, Top Models, les interpides και άλλες.

Αν ακόμη δεν θυμηθηκάτε την ένδοξη αυτή σειρά ακολουθούν μερικά video καθώς και το soundtrack της σειράς για να σας φρεσκάρω την μνήμη:


erisabetsu.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Erisadesu είπε...

αλήθεια τώρα, στο blog σου η πιο δημοφιλής ανάρτηση είναι το κείμενο που έγραψα εγώ...ενώ στο δικό μου δεν είναι καν...κάτι κάνω λάθος. Άλλο έψαχνα άλλο βρήκα και ξαφνικά βλέπω αυτή την αναδημοσίευση, ευχαριστώ που ανάφερες την πηγή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...