Το sex δεν κόβεται..... ή μήπως κόβεται???

Μας πρωτο-έκανε αυτή την ερώτηση η Θεοπούλα από το Παρα-Πέντε. Κόβεται το σεξ; Και όλοι βέβαια είχαμε την απάντηση. Μπορεί γύρω μας όλα να κοπούν ή να μειωθούν αλλά αυτό ποτέ. Κι όμως για του Αμερικανούς είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα.

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνητών και επιστημόνων, φαίνεται ότι η σχέση που έχουν οι Αμερικανοί έφηβοι και νεαροί ενήλικες με το σεξ, δεν είναι και ιδανική. Μπορεί τα καθαρά αίτια να μην φαίνονται στην έρευνα αλλά αυτό που φαίνεται σίγουρα είναι η μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας στις ηλικίες 15-24 ετών.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι σε αυτή την τάση έχει παίξει σημαντικό ρόλο η έμφαση που δίνεται πλέον στην αποχή από το σεξ πριν τον γάμο ή την έστω την ενηλικίωση στην Αμερική. Άλλοι εκτιμούν ότι η ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η ανησυχία που μεταδίδουν στα παιδιά τους γονείς που έχουν δει την κρίση του AIDS να εκτυλίσσονται, αποτελούν βασικούς παράγοντες. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι αυτή η γενιά εφήβων και νέων παρουσιάζει μικρότερη τάση για πειραματισμό με τα ναρκωτικά ή το σεξ.

Συγκεκριμένα, την τελευταία δεκαετία τα άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών που δηλώνουν ότι είχαν κάποιο είδος σεξουαλικής επαφής έχει πέσει από το 78% στο 72%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...